Blogger tarafından desteklenmektedir.

Formulir Kontak



Ziyaretçilerimiz

Rüzgar Blog Arama

Subscribe

Kategoriler

Pages




daha iyi bir blog için neler yapılmalıdır,en iyi türkçe blogger temaları,en iyi web sitesi nasıl yapılır,en güncel pvp serverler 2018,google blogger,google blog nedir,

google blog nasıl açılır,google blog nasıl kurulur
,en güncel programlar indir,rüzgar blog,ruzgarblog,
bedava internet nasıl
yapılır kampanyaları güncel

son sürüm,en güncel konular,ne nasıldır nasıl yapılmalıdır,metin2 pvp serverler güncel emek editsiz,darkorbit pvp serverler güncel 2018,minecraft full son sürüm indir,en iyi blogger tema nasıl yapılır

4 Aralık 2017 Pazartesi

Web Siteniz En Son Ne Zaman İndexlendi + Öneriler ! Google


Merhabalar...Google  gibi bir çok arama motorunun robot "örümcek" olarak genel camiada bu isimle adlandırdığımız bu yazılımlar sizlerin web sitelerini ziyaret ederler. Bu robotların web sitelerinize ziyaretleri siteden siteye değişir.
Örneğin Hürriyet (http://www.hurriyet.com.tr/) Olay (http://www.olay.com.tr/) gibi yüksek kitleye ve içeriğe sahip web siteleri sık sık ziyaret edilir. Ziyaret ettikleri sitelerden içerikler olsun makaleler olsun haberler olsun aklınıza ne geliyorsa onları veritabanlarına kaydeder böylelikle web sitelerinizin Google arama motorlarında güncel olarak içeriklerinizi, paylaşımlarınızı görebilirsiniz.Bu yüzden web sitemizin indexlenme süresi bizim için çok önemli nede olsa yeni yayınlarımızı Google gibi arama motorlarında görmek hem web site trafiği hemde kalıcı birçok kitle kazanmış oluyoruz.

Peki Arama Motorlarının Sitemi Ziyaret Etme Sıklığını Nasıl Artırabilirim ?

Tabi ki arama motorlarının sitenizi ziyaret etmesinde içerikleriniz, makaleleriniz, paylaşımlarınız, büyük rol oynuyor. Eğer aşağıda sizlere belirtmiş olduğum kısımları kendi web sitenize uygular ve bundan sonra böyle içerikler ve paylaşımlar yazmaya devam ederseniz yüksek bir web site trafiğiniz artı olarak kalıcı bir kitleye sahip olabilirsiniz.
  1. Kendinize Özgü : Web sitenizde paylaşım yaparken makale ve yazılarınızı alıntı, kopyalama, yapıştırma gibi şeylerden kaçınmalıyız.Paylaşım içeriklerimiz her daim kendimize özgün olması gereklidir. Başkasının yazmış ve yorumlamış olduğu yayınlardan makalelerden uzak durup kendimize özgü içeriklerimizi sıfırdan sanatsal anlatıcı akışla okuru etkileyecek bir şekilde gereksiz sözlerden kaçınarak yazar isek bir sanat eseri gibi bir paylaşım içeriğimiz olur. Hem siz yazarken zevk alırsınız hemde okuyucular okurken zevk alır artı sizlerin web sitenizdeki yararlı konuların anlatım farklılığından ve kendinize özgün yazılar olduğundan dolayı etkilenerek kalıcı kitleniz olur böylelikle siteniz ün kazanmış,popülerliği artmış, gelir elde etmiş olur.
  2. Yayın Güncelliği : Web sitenizde paylaşımlarınızı güncel tutmanız gerçekten çok önemlidir.Robot dahi olsa hiç güncellenmeyen siteye neden gitsin ki sonuçta hiçbir şey paylaşmıyorlar aynı yerli yerinde duruyor böylelikle veri tabanına kaydedilecek bir şeyde yok zaten veri tabanında aynı şeyler kayıtlı öyle değil mi sizce de ? Bu yüzden o web sitesini ziyaret etmesi robot dahi olsa :) ziyaret etmesi vakit kaybı olmuş olur.Sizlere önerim güncel olmayan makalelerinizi güncel tutun , yeni yayınlar yeni makaleler yeni yeni içerikler paylaşarak hem kitlenizi artırırsınız hemde indexlenme hızını olumlu yönde etkilemiş olursunuz.Şöyle bir düşünün robotsunuz bir web sitesi var hiçbir şey paylaşmıyor hep aynı ne konular güncel nede yayınlar nede yeni yayınlar var.Siz robot olsanız napardınız ? Ben söyleye bilirim :). Siteye olan ziyaretimi uzun süreli yapardım 1 ayda filan gelirdim çay içemeye :).Sonuçta site yerli yerinde duruyor ne gerek var bir daha gitmeye , böylece siteniz olumsuz etkilenmiş ve sitenize olan ziyaret süresi artmış olur. Arama motorlarının web sitenize çay içmeye sık sık gelmesi için güncel makaleler , uzun içerikler ve paylaşımlar yapmanız  gerekiyor.
  3. Seo : Seo arama motorlarında  web sitenizin en üst sıralara çıkmasına yardımcı olan ve yarayan bir optimizasyondur. Web sitenizin arama motorlarında en üst sıralarda olmasını kim istemez. İndexlenme sürecine fazla olmasa da yararı var. Web sitenizin arama motorlarında çıkmasını istiyorsak anahtar kelimelerimizi doğru ve web sitenizle alakalı kelimeler kullanmanız çok önemli. Kısa anahtarlar kelimeler kullanmak yerine bir tık uzun anahtar kelimeler kullanmanız size yararlı olur.Aynı kelimeyi tekrar tekrar kullanmanız sizin zararınıza olur.Örnek vermek gerekirse "programlar indir güncel", "programlar indir güncel 2018", "programlar indir 2018" bu şekilde kullanmak yerine farklı farklı aynı alanda anahtar kelimeler kullanmak sizin yararına olur. Web sitenizi Seo üst sıralara taşır böylelikle de siteniz en üst sıralarda gözüktüğünden dolayı indexlenme yani arama motorlarının sitenize ziyaretini artırmış çayınızı ikram etmiş olursunuz :) koskoca arama motorunun robotu geliyor.Üst sıralarda görünen ve güncel olan bir siteye robotlar her daim ziyarete gelir.


Peki Web Sitem En Son Ne Zaman Google Tarafından İndexlendi , Ziyaret Edildi ?

Çok güzel bir soru değil mi sizce de ? :) Hemen yanıt verelim o halde...Yapmanız gerekenler çok basit alt kısımda vermiş olduğum web adresini kendinize göre düzenlemeniz ve o adresi ziyaret etmeniz gereklidir. Girdiğinizde en son indexlenme tarihini ve sitenizin kaydedildiği o anki halini görebilirsiniz...

Yıldızlı Not : Sondaki kendi web adresimi yazmış olduğum kısıma *Renkli kısım* kendi web adresinizi yazmanız ve o adrese girmeniz yeterli olacaktır.

---------------- İşte o web adresi ----------------

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ruzgarblog.blogspot.com


0 yorum:

Yorum Gönder